"You get what you pay for, but I just had no intention of living this way." -Counting Crows

Why We're Here...

My husband David and I delivered a stillborn Baby Boy that we loved, and wanted. Our first and only son, Logan, had Down Syndrome. Our daughter's smile is a little light in the darkness. She turned one year old three days after our sweet Logan tip-toed away on January 24, 2009. After 2 1/2 years we found out we were having another baby, whom we affectionatly called Rudy. Just shy of 6 weeks we found out Rudy was Ectopic. Rudy was surgically removed on May 26, 2011 delivering another blow to our already broken hearts.


I Resolve

I stole this from Mary.


"I RESOLVE"

THAT I WILL GRIEVE AS MUCH AND FOR AS LONG AS I FEEL LIKE GRIEVING, AND THAT I WILL NOT LET OTHERS PUT A TIMETABLE ON MY GRIEF.

THAT I WILL GRIEVE IN WHATEVER WAY I FEEL LIKE GRIEVING, AND I WILL IGNORE THOSE WHO TRY TO TELL ME WHAT I SHOULD OR SHOULD NOT BE FEELING AND HOW I SHOULD OR SHOULD NOT BE BEHAVING.

THAT I WILL CRY WHENEVER AND WHEREVER I FEEL LIKE CRYING, AND THAT I WILL NOT HOLD BACK MY TEARS JUST BECAUSE SOMEONE ELSE FEELS I SHOULD BE "BRAVE" OR "GETTING BETTER" OR "HEALING BY NOW".

THAT I WILL TALK ABOUT MY CHILD AS OFTEN AS I WANT TO, AND THAT I WILL NOT LET OTHERS TURN ME OFF JUST BECAUSE THEY CAN'T DEAL WITH THEIR OWN FEELINGS.

THAT I WILL NOT EXPECT FAMILY AND FRIENDS TO KNOW HOW I FEEL, UNDERSTANDING THAT ONE WHO HAS NOT LOST A CHILD CANNOT POSSIBLY KNOW HOW I FEEL.

THAT I WILL NOT BLAME MYSELF FOR MY CHILD'S DEATH, AND I WILL CONSTATLY REMIND MYSELF THAT I DID THE BEST JOB OF PARENTING I COULD POSSIBLY HAVE DONE. BUT, WHEN FEELINGS OF GUILT ARE OVERWHELMING, I WILL REMIND MYSELF THAT THIS IS NORMAL PART OF THE GRIEF PROCESS AND IT WILL PASS.

THAT I WILL NOT BE AFRAID OR ASHAMED TO SEEK PROFESSIONAL HELP IF I FEEL IT IS NECESSARY.

THAT I WILL COMMUNE WITH MY CHILD AT LEAST ONCE A DAY IN WHATEVER WAY FEELS COMFORTABLE AND NATURAL TO ME, AND THAT I WON'T FEEL COMPELLED TO EXPLAIN THIS COMMUNION TO OTHERS OR TO JUSTIFY OR EVEN DISCUSS IT WITH THEM.

THAT I WILL TRY TO EAT, SLEEP, AND EXERCISE EVERY DAY IN ORDER TO GIVE MY BODY STRENGTH IT WILL NEED TO HELP ME COPE WITH MY GRIEF.

TO KNOW THAT I WILL HEAL, EVEN THOUGH IT WILL TAKE A LONG TIME.

TO LET MYSELF HEAL AND NOT FEEL GUILTY ABOUT FEELING BETTER.

TO REMIND MYSELF THAT THE GRIEF PROCESS IS CIRCUITOUS~THAT IS, I WILL NOT MAKE STEADY UPWARD PROGRESS. AND WHEN I FIND MYSELF SLIPPING BACK INTO THE OLD MOODS OF DESPAIR AND DEPRESSION, I WILL TELL MYSELF THAT "SLIPPING BACKWARD" IS ALSO A NORMAL PART OF THE GRIEF PROCESS AND THESE MOODS, TOO, WILL PASS.

TO TRY TO BE HAPPY ABOUT SOMETHING FOR SOME PART OF EVERY DAY, KNOWING THAT AT FIRST, I MAY HAVE TO FORCE MYSELF TO THINK CHEEFUL THOUGHTS SO EVENTUALLY THEY CAN BECOME A HABIT.

THAT I WILL REACH OUT AT TIMES AND TRY TO HELP SOMEONE ELSE, KNOWING THAT HELPING OTHERS WILL HELP ME TO GET OVER MY DEPRESSION.

THAT EVEN THOUGH MY CHILD IS DEAD, I WILL OPT FOR LIFE, KNOWING THAT IS WHAT MY CHILD WOULD WANT ME TO DO.

3 comments:

Barbara said...

Yes, yes, yes.

xxx

Michele said...

I resolve with you.

Jen said...

me too!

Post a Comment

Sparrow Farm Creations Memorial Prints

Songs for Logan


Get a playlist! Standalone player Get Ringtones
glitters
 
Home | Logan's Story | Contact Heather

Copyright © 2009 It only hurts when I breathe! |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net